slide show

2017 vs 2018

När jag tänker tillbaka på 2017 så har det varit ett bra år! Ett år fyllt med många roliga stunder och en hel del saker på min bucketlist jag har kunnat checka av. Ett ganska framgångsrikt år må jag säga. Dock kan varje år såklart bli bättre och av år 2018 önskar jag mig två saker. Mer friskhet och mindre stress. Jag önskar att min diabetes bara hade kunnat rulla på utan att ständigt vara en börda men framför allt önskar jag att migränen kommer minska för smärtan tar sakta men säkert bort glädjen i livet och det är hemskt. Jag önskar mig bara att jag får må bra någongång, är det så mycket begärt 2018? 
 
Den andra saken jag önskar är mindre stress. Jag har aldrig haft ett så stressigt år, njae egentligen halvår (sedan sommaren) som nu. Jag började ju jobba heltid som lärare och prestationsprinsessan i mig har verkligen satt sina spår. Jag har börjar inse att jag inte kan göra allt perfekt, att jag inte kan sitta kvar till sent varje kväll på jobbet, dra med mig en massa jobb hem och fortsätta här. Jag älskar mitt jobb och jag älskar att göra varje arbetsuppgift och rättning perfekt men det håller inte. Jag kommer att gå in i väggen inom en snar framtid. Det hade jag tid att reflektera över när jag låg hemma sjuk för några veckor sedan. Jag måste ändra på det. Arbetsbördan som lärare kommer inte att minska och den rättningsmängd jag har i mina ämnen kommer inte heller att minska men jag måste lära mig att hitta genvägar. Hur gärna jag än vill gå in och kommentera alla eelvers texter med formativ feedback så kommer det inte att hålla. Jag kan inte lgga 1,5 timme per text när jag har 70 texter att gå igenom. Mamma påpekade redan för flera månader sedan att jag är sönderstresssad vilket jag innerst inne själv var väl medveten om men jag valde att blunda för det, tills jag mådde allt sämre och levde för jobbet i princip 24/7 de timmarna jag inte sov. Detta nyårslöfte behöver jag jobba på själv, det ligger i mina egna händer nu att faktiskt välja bort en del saker som jag faktiskt inte kan göra perfekt. Allt man gör i livet behöver inte bli perfekt försöker jag intala mig själv men det går inte jättebra. Det är svårt det där, när man haft höga krav på sig själv hela livet. Att släppa på kontrollen är så himla svårt för mig men det ska jag jobba på under 2018. Att hitta en större balans mellan jobb och fritid helt enkelt. 
Försöka få till mindre sådana här dagar helt enkelt.
 
Jag återkommer till mina nyårsmål i ett annat inlägg, det är viktigt och nyttigt att reflektera av sig i skrift tycker jag. 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback