slide show

Introverta Carro

God morgon lördag, underbart med helg trots att jag vaknade med ett blodsocker på 2,5 och kände mig så svag. Nu har jag fått i mig både mackor och frukt så det är nog på väg upp. 
 
Dagens planer är att äta lunchbuffé på Cats och sedan kolla på mello. Jag missade mello förra veckan för jag var hos Thea och firade hennes födelsedag. Idag är LIAMOO med och det missar jag såklart inte! Han är så jäkla grym, vilken kille. 
En lördag precis i min smak väntar! Jag måste ta det lugnt på helgerna, annars fungerar inte jag. Som jag tidigare skrivit så har jag en väldigt introvert personlighetstyp, som 30% av jordens befolkning medan majoriteten, 70% såklart är av den extroverta typen. Vilken typ är du? Som introvert samlar man energi genom att vara i sitt egna eller i de närmaste sällskap medan extroverta får energi genom att umgås. I och med att jag jobbar alla vardagar är är omringad bland folk varje minut suger det ut i princip all energi av mig. Jag behöver sedan komma hem till det lugna och trygga och bara vara. Att vara introvert innebär inte att man är osocial eller konstig, jag är verkligen social på jobbet - jag pratar nog till och med för mycket vissa gånger :-) Det innebär inte heller att man inte gillar folk eller har någon social fobi. Jag älskar att umgås med mina kompisar men för min del behöver det inte ske så ofta. För min del hade det varit väldigt krävande att t.ex. umgås med kompisar varje fredag - efter en hel jobbvecka. Det hade liksom inte gått, och det är inte för att jag inte vill utan för att jag känner att jag behöver ensamtid för att ladda batterierna inför nästa vecka.
 
Som tonåring brottades jag med dessa känslor för jag hade ingen aning om att det finns något som kallas introvert, jag trodde bara jag var annorlunda. Medan alla runt omkring gjorde upp värsta planerna för alla helger och lov kände jag mest "Oj, vad skönt det ska vara att ta det lugnt", samtidigt som jag brottades med tankarna om att oj, så tråkig jag är. Jag måste ju umgås med folk. Frågar folk vad jag gjort under helgen kan jag ju inte säga att jag bara varit hemma. Men jo, det kan man! 
 
Här kommer 5 kännetecken på den introverta personligheten:
Du trivs i ditt eget sällskap - du behöver inte ständigt ha folk runt omkring dig för du får energi just genom att ta det lugnt och varva ner. Avkoppling för dig är tid med familjen, datorn eller en bra bok.
 
Du har få men djupa vänskapsrelationer - de vänner du har tycker du om väldigt mycket och relationerna är på ett djupare plan. Du har inte 50 vänner utan ett par. 
 
Du föredrar att arbeta ostört och koncentrerat - öppet kontorslandskap? Mardröm! Jag älskar när jag är ensam i mitt arbetsrum, då kan jag jobba som effektivast. När folk pratar i bakgrunden, då är det kört. Ibland går jag bort till ett ledigt klassrum och sitter och jobbar där istället för på mitt arbetsrum. 
 
Du tänker först och talar sedan - du vill betrakta saker först och tänka igenom det innan du talar. Det innebär att du inte speciellt ofta säger saker du inte menar.
 
Du tycker om struktur och förutsägbarhet - överraskningar och omgjorda planer är inte riktigt din grej. Ojoj vad jag känner igen mig i detta! Jag vill att saker ska vara så som jag är van vid. Jag vill att bänkarna i salarna ska stå så som de gjorde när jag gick därifrån. Jag vill att saker på mitt skrivbord (mitt stökiga skrivbord men jag har organiserat kaos) ska stå där jag bestämt. När de ändrade om hela Hemmakväll fick jag panik i hela kroppen, sjukaste. Jag var van vid att allt stod på samma plats i så många år och när de då helt plötsligt flyttade om allting uppstod kaos inom mig. 
 
Känner du igen dig? Då är du kanske också introvert. Kommentarer

Kom ihåg


Trackback