slide show

Byarna runt om Kos

Casa Cook, hotellet vi bodde på ligger verkligen mitt ute i ingenstans på Kos. Det tog bara 15 min med buss från flygplatsen vilket var jätteskönt men när bussen släppte av oss fick jag lite smått panik, jag ogillar att vara "fast" på hotellet, vi älskar att testa på nya restauranger varje kväll, suga åt oss den grekiska kulturen, prata med befolkningen och liknande. Det fanns inte ens en liten affär i närheten av hotellet.. 
 
De två närmaste byarna är Marmari och Tigaki, cirka 6-8 km från hotellet. Första kvällen var vi i Marmari, ganska mysig by med en del tavernor och en magisk solnedgång. 
Vissa restauranger stängde dock redan vid kl 21 vilket jag tycker är sjukt tidigt. 
 
Tigaki är en större by med många tavernor, restauranger, affärer, barer och mycket trafik. Automatiskt högre ljudnivå såklart vilket vi tyckte blev väldigt jobbigt. Jag fick superont i huvudet och var helt slut efter de två kvällarna där.
(null)
(null)
När taxin sedan släppte av oss vid Casa Cook igen var det som att hamna mitt i en stilla oas, det enda som hördes var syrsorna och det var väldigt rogivande. 
 
Taxi till byarna kostade cirka 300 kr fram och tillbaka vilket jag tycker är dyrt. De två sista kvällarna stannade vi på hotellet och åt. 
 
Jag blev tyvärr inte imponerad av maten alls på Kos, bara på hotellet men där kändes inte maten grekisk. Jag älskar grekisk mat; souvlaki, gyros, pitabröd och saganaki men ska jag vara ärlig åt jag inte en enda god grekisk måltid under hela veckan ute i byarna :( en saganaki möjligtvis, snacka om besvikelse.. Pga det valde vi att inte åka in till Kos stad, taxi kostade cirka 500 kr vilket kändes dyrt och ganska onödigt om vi ännu en gång skulle få kass mat. Överlag är jag inte jätteimponerad av Kos, tycker Kreta känns mycket mer grekiskt och genuint och maten är lätt väldigt mycket godare. Gillade mycket med hotellet men utanför hotellet kändes byarna runt Kos inte som någon höjdare, tyvärr.
 
Under den grekiska aftonen körde bussen oss till bergsbyn Zia, den var väldigt trevlig! Dock sjukt läskigt att åka upp dit, en massa små och krokiga vägar uppe i berget så nej tack; dit upp vågade jag mig inte en gång till..
 
En till bild från beachpartyt på stranden, så kul idé! Minus alla tusen myggbett jag fick men det var ju inte hotellets fel :-) 
Vad är det med grekiska myggor? Jag räknade mina myggbett på menen, 19 st??? Inga små myggbett heller utan stora, röda som verkligen kliade sönder. De sista kvällarna fick vi köra på myggsprej som vi köpte där men ändå hittade rackarna ställen att suga ut blod från, ställen där sprayen inte nått - skitmygg! 
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback