Uppdatering om livet

Detta är absolut inget "skrytinlägg" men har ni svårt för när det går bra för andra så sluta läs nu.
 
Ibland är det viktigt att stanna upp en stund och tänka på allt bra man åstadkommit i livet. De framgångar man tycker man gjort. Jag känner mig nöjd med den punkten i livet jag är i nu.
 
Jag...
 
.. gick ut gymnasiet med väldigt bra betyg och kände mig väldigt stolt.
 
.. började på universitet direkt efter gymnaiset utan något ledigt år mellan vilket jag idag är otroligt glad över. Personligen hade jag inte rekommenderat folk att ta ledigt efter gymnasiet för det är så lätt att fastna i att man tjänar egna pengar och kanske stannar på ett jobb man inte trivs på och så går åren, man kanske bildar familj och så står man där utan utbildning. Utbildning är makt! Utbildningen är något som ingen kan ta ifrån dig, för mig är det en otroligt viktig sak att åstadkomma i livet. Jag ser upp till människor som faktiskt utbildar sig. Ser mycket mer upp till sådana än personer som lägger upp en bild på Instagram och tjänar 30 000 kr på det, det tycker jag är löjligt. 
 
.. slutförde mina 4,5 års långa universitetsstudier.
 
.. jag skrev ett grymt examensarbete och fick högsta betyg på det. Jag slet som ett djur. Jag grät flera gånger per dag men jag pushade hela tiden mig själv och till slut blev det cirka 70 sidor som jag är galet stolt över - och det gav resultat.
 
.. har lärarlegitimation och är utbildad svenska och so lärare.
 
.. fick fast jobb direkt efter mina studier. Jag är den yngsta utbildade läraren på hela skolan och det känns så bra!
 
.. har jobbat extra under hela min studietid. Jag börjde tjäna egna pengar som 19 åring, direkt efter jag gått ut gymnasiet. Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra att jag är bortskämd som handlar så mycket kläder och reser men det är ju för tusan jag själv som betalar det med mina pengar. Det har anonyma folk haft lite svårt att förstå men så är det.
 
.. klarade körkortet på första försöket. Både uppkörning och teori gick jättebra och jag har nog aldrig varit mer stolt över mig själv.
 
.. har köpt en bil som jag älskar.
 
Allt detta har jag lyckats med samtidigt som jag varje dag, dygnet runt kämpat med min migrän. Så många gånger som livet har känts skit, som det har känts att jag verkligen inte orkar ta mig igenom alla svårigheter som livet erbjuder. Jag har aldrig gett upp. Jag har gjort allt detta med smärtor som jag inte ens önskar min värsta fiende. Som om inte migränen vore nog så finns min diabetes alltid där, som en pina jag aldrig blir av med. Jag har inte haft det lätt men jag tänker aldrig ge upp. 
 
Folk i min ålder skaffar barn och gifter sig medan jag får panik på själva tanken. Jag skulle aldrig vilja ha barn nu, absolut inte! Jag vill ha en stabil inkomst, ett hus och ha rest väldigt mycket innan jag skaffar barn. Barn är ett ansvar för hela livet. Jag känner inte att jag kan eller vill ta ansvar för ett barn. Möjligtvis att jag vill ha barn om cirka 10-11 år. Dock är jag helt säker på att jag inte kommer föda barn. Jag vill adoptera eller få barn på annat sätt men föda det kommer jag inte göra. 
 
Gällande boende så bor jag fortfarande hemma och jag tänker göra det ett bra tag till. Enligt statistik flyttar svenskar hemifrån tidigast i Europa. Det tillhör den svenska kulturen men jag är inte uppväxt med en svensk kultur och för mig är det otänkbart att flytta hemifrån som 16 eller 18 åring. I Polen är medelåldern 28,2 år och i Kroatien bor man hemma tills 31, 9 år som medel. Jag har inte bråttom någonstans. Jag trivs hemma, jag bor bara med mamma och vi bor i en fin bostadsrätt där jag trivs väldigt bra. Båda jobbar och vi träffas på kvällarna då vi äter gemensam middag och kollar på tv och bara har det mysigt tillsammans. När jag flyttar så vill jag köpa hus direkt, jag vill inte mellanlanda i en sunkig lägenhet. Jag tänker bo hemma så länge som det känns bra för mig. 
 
Så ja, livet känns inte helt fel just nu ändå :) Kommentarer

Grattis till dina framgångar. Rigtigt roligt att läsa att ditt kämpande gav dig,en så bra start i livet.
Kram .

Svar: Åhh tack snälla för kommentaren <3
Carro

Hm trofé min kommentar hade kommit fram. Testar igen då.
Grattis till dina framgångar i livet. Så kul att ditt kämpande gav så fina resultat.

Svar: Den kom fram! Jag hade visst inte publicerat den bara hehe :)
Carro


Kom ihåg


Trackback