Lördagslista

(null)

Vad har du på dig idag? 
Riktigt sköna "hemmakläder", en tröja från Victoria Secret och ett par mjukisar från Calvin Klein, favoritkläderna hemma - lätt.
 
Vad lyssnar du på idag? 
Niall Horan! Jag är verkligen en sådan människa som lyssnar sönder 2-3 bra låtar, då lyssnar jag enbart på dessa i någon/några veckor och sen bara lämnar jag låtarna och lyssnar typ aldrig på de igen.. Är det bara jag som är sån? Hur som helst är Since we´re alone från hans nya album en stor favorit just nu.
  (null)

Vad är du på för humör idag?
Jag har migrän men annars är jag på bra humör. 
 
Helgens planer? 
Nu är det lov vilket faktiskt är jätteskönt. Lite oklart vad som händer i helgen, antingen träffar jag Anton eller så stannar jag hemma. Jag tycker verkligen det är så skönt att bara vara hemma. När jag kollar på sociala medier och ser alla som festar varje helg så känner jag bara att det är helt meningslöst för mig. Ett sådant liv ger mig ingenting. Jag tycker om att vara hemma och umgås med familjen eller träffa mina närmaste vänner. Träffade i alla fall Jack idag, vi åt lunch vilket var mysigt.
(null)

 
 
Vad var det roligaste som hände denna veckan?
Det har inte hänt speciellt mycket denna veckan förutom jobb, jobb och ännu mer jobb. Det roligaste har nog varit att jag är uppskattad på jobbet och att veckans lektioner har gått riktigt bra. Har så härliga elever, jag älskar mitt jobb! Nu är det höstlov vilket dock ska bli väldigt skönt. 
 
Veckans fundering? 
Jag har jobbat alldeles för mycket på senaste och sovit alldels för lite. Den största funderingen är hur jag ska få vardagen att räcka. Det funkar inte att sova 5 timmar men jag kommer hem sent och har då en massa saker att göra, dygnets timmar räcker inte till... Dock vet jag att jag måste tagga ner, jag och mamma bråkar om det typ varje dag. Jag vet att hon endast säger det till mig för att hon bryr sig men jag tycker allt tjat blir väldigt jobbigt. So what om jag spenderar alldles för många timmar på jobbet efter att jag har slutat? Jag hinner ju inte med allt plus att jag tycker om att vara på jobbet men i längden förstår jag väl innerst inne att det inte håller. Jag måste bli bättre på att slappna av och släppa jobbet vissa kvällar men samtidigt tycker jag det är så kul och kommer ständigt på nya idéer och liknande. 
Kommentarer

Du kanske kan prata med dina kollegor om hur de gör för att vara så effektiva som möjligt,så man inte behöver komma hem sent och ändå ha massa att göra. Ni kan ju säkert ge varandra lite tips,och de som är mkt äldre än dig har ju så mkt erfarenhet:-) Nu menar jag inte att du inte är effektiv,men det låter ju som att du lägger hela dina dagar på jobb,och det verkar ju skitjobbigt. Jag känner många lärare privat,och de har barn och så vidare och hinner med allt vad det innebär utan att jobbet blir lidande. Jag tror att det är din prestationsångest som gör att du lägger så många timmar på jobbet,även fast du egentligen inte behöver det. Det är inte meningen att man ska vara konstant helt slut,det är inte nyttigt och du gör inte någon en tjänst genom att jobba ihjäl dig i onödan. En nära familjevän till mig är 29 år och lärare i flera olika ämnen,är gift och har två barn. Hon åker nån timme tidigt till jobbet för att planera dagen,och på kvällen lägger hon kanske en timme till på rättning osv. That's it. Hon är omtyckt på jobbet,och hennes elever presterar bra utan att hon ska behöva jobba ihjäl sig.
Haha förlåt,låter jag väl som din mamma. Men som sagt,du gör dig ingen tjänst att fortsätta jobba så mycket. Du skulle kunna få lika mkt gjort,på mkt kortare tid om du inte tänkte så mkt på att få allt perfekt.

Svar: Jo det är verkligen jobbigt! Jag har försökt tagga ner men lägger fortfarande ner mycket mer tid än de flesta av mina kollegor. Till och med mina elever har sagt att det märkt att jag lägger ner otroligt mycket tid på jobbet, mer än andra. Men samtidigt tycker jag det är så kul att komma med nya idéer och det tar tid att skapa riktigt bra lektioner, men jag jobbar på det! :)
Carro


Kom ihåg


Trackback