Q/A min bil

Här är min kära bil!! Min bil, hur sjukt? Drömbilen är och har alltid varit Audi och på Bilhallen där jag köpte denna stod det en Audi till salu, precis en sådan jag vill ha och den var helt perfekt men alldeles för dyr. En begagnad Audi ligger på cirka 350 000 vilket inte ens var en tänkbar möjlighet. Jag var dock ute efter en rymlig bil som är lättkörd och det viktigaste av allt; fräsch på insidan! Det är verkligen otroligt viktigt för mig att bilen jag skulle köpa såg bra ut inuti, att den inte var smutsig och ovårdad. 
 
Jag tittade runt ett tag och fastade för denna direkt när jag såg den! Det är en Renault kombi, en slags sportmodell - därför är den större än de vanliga Renault Clio. Den är årsmodell 2014 och har inte kört många mil för att vara ett par år gammal. Inuti är den som sagt väldigt fin, utanpå har den lite smårepor men det är inget som man lägger märke till direkt. Den är otroligt lättkörd och har många bra funktioner. GPS, bluetooth så att man kan koppla mobilen med Spotify, telefon så att jag inte behöver prata i mobilen utan kan använda bilens högtalare osv. Jag är supernöjd! Det enda negativa är att bil är dyrt. Det är försäkring, lagningar o.s.v men förhoppningsvis kommer den vara snäll mot mig och inte strula på ett tag ;)
 
 
Fick några frågor som jag svarar på här nedan.
 
Är bilen automat eller manuellväxlad?
Den är manuell.
 
Har du köpt vinterdäck?
Ja jag har vinterdäck till bilen.
 
Var ska du förvara sommardäcken sen?
Hos Bilhallen, där bilen är köpt. Betalar en extra summa så förvarar de däcken.
 
Vet du vad skatten kostar?
Nej, det kommer stå på räkningen som kommer hem någongång antar jag. Summan kommer ju bero på hur mycket jag kör och hur stora koldioxidutsläppen är.
 
Är du säker att du är råd att ha bil?
Ja. Jag jobbar och har en fast lön varje månad.
 
Vet du vad det kostar att serva den varje år?
Det kommer ju också bero på vad som behöver servas. Kommer troligtvis inte behöva serva den varje år. 
 
Tycker du det är kul att köra bil eller ser du den som bara transportmedel?
Nu i början tycker jag det är roligt men om några månader kommer det nog inte vara lika roligt längre, då blir det en vanlig "tråkig" vardagssak. Min bil är ett viktigt transportmedel till mitt jobb. Nu kan jag dock åka och träffa kompisar när jag vill och liknande - det är en kul sak med att köra bil.Kommentarer

Grattis till bilen!

Svar: Tack snälla!
Carro

Vilken häftig bil du köpt! Den modellen är så sjukt snygg!

Svar: Tack så mycket! Ja det tycker jag med, är sjukt nöjd med den :)
Carro

Vilken fin bil!

Svar: Tackar!
Carro

Åh skulle också behöva en bil :). Kanske skulle satsa på en i år :)

Svar: Det är verkligen såå smidigt att ha bil ju :)
Carro

Vilken fin bil! 😃

Sv: glossybox kostar 139 kr månaden :)

Svar: Tack så mycket! Är supernöjd med bilen :D
Carro

» Petra

Vilken snygging till bil 💞😎

Svar: Tackar! <3 Är supernöjd med den :)
Carro

» Maria

Du vet väl att bilen måste servas varje år? Byta motorolja, fylla på spolarvätska, kylvätska, bromsvätska?
Och när det kommer till fordonsskatt så är det oftast en fast summa? Man utgår ofta ifrån automatiska värden. Spelar inte så stor roll hur du kör utan hur bilen är byggd från början
..

Svar: Det finns ingen lag på att man måste serva den varje år. Spolarvätska kan man dessutom fylla på själv.. Och när jag ska serva den så kommer jag göra det i Polen för det är mycket billigare.Hur ska jag veta hur mycket skatten ligger på när jag inte fått en räkning?
Har pengar till att äga en bil så förstår inte riktigt vart du vill komma med din kommentar?
Carro


Kom ihåg


Trackback