Stockholm i mitt hjärta

Fina, fina Stockholm. Nu är det Sveriges tur att bli utsatt för terror, jag blir egentligen inte särskilt förvånad. Så många terrorattacker som hänt på senaste i Europas storstäder. Jag ryser, jag vill inte leva i en sådan här sjuk värld. Kommer vi någonsin att få uppleva en värld utan terror? Jag är rädd att svaret på det är nej.
 
Terrorist-svin. Utrotade borde de bli allihopa. Jag blir så rädd och det är precis det t.ex. IS vill uppnå, att sätta skräck i människor. I vanliga civila oskyldiga människor som är ute och shoppar, promenerar eller besöker en julmarknad. Att köra rakt in i folkmassor verkar vara det nyaste. Jag är livrädd att åka till Dublin nu faktiskt, det är också en storstad men jag älskar ju att resa. Resa är mitt liv och jag blir så förbannad på att terroristerna sätter en sådan skräck inom mig.
Jag var i Stockholm för exakt 1 vecka sedan och jag och mamma befann oss inte alls långt ifrån platsen där attacken idag inträffade. Det skulle lika gärna kunna ha hänt förra fredagen, det gör mig så arg och ledsen.
 
Jag kommer ihåg när vi läste om terror med Sören på samhällskunskap C, det var så himla intressant men då var vi mycket ovetande för Europa var inte drabbat i en sådan utsträckning som idag. När jag kommer undervisa mina kommande klasser i so ska vi verkligen prata mycket om vad som händer i världen, b.la. om terrorism.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback