Körkort?

Nu lär några av er kanske bli förvånade men jag har bestämt mig för att ta körtkort! Alla kanske inte vet det men jag var så nära på att ta körkort 2014, jag hade kommit så långt att jag och Maja gjorde halkan tillsammans och den gick asbra men sen kom min prestationsångest in i bilden igen. Jag kände mig inte tillräckligt duktig och redo och det i samband med väldigt mycket jobb, sjuka heltidsstudier på universitetet och ständig migrän - det gick helt enkelt inte att få ihop och så har det fortsatt. Det är ju först nu jag blivit klar med mina studier, dock jobbar jag nu heltid, har fortfarande migrän + pluggar extra kurser på distans men jag känner att det är dags nu. Framför allt eftersom att jag har en bit till jobbet och jag åker hem med olika kollegor. Jag vill känna mig fri och kunna köra var jag vill när jag vill.
 
Jag började igår plugga teori och min tanke är att antingen ta det i början på juni eller efter jag kommit hem från USA. Är tydligen mer än 2 månaders väntetid..
 
Dock känner jag såå mycket ångest inför körkoret. Jag lider ju verkligen av "duktig flicka syndromet" vilket innebär att jag ställer oerhört höga krav på mig själv - som jag gjort under hela min skoltid. Att få ett E funkar inte, jag ville alltid ha högsta så att jag kunde känna mig nöjd med mig själv. Liknande nu med körkortet, jag har pratat med flera personer som kuggat både uppkörning och teori men helt ärligt, det hade varit en mardröm för mig. Jag vill klara båda direkt. "Strunta i boken, gör tester på internet", har gjort några idag men hur tusan ska jag göra tester på internet när jag inte ens kan svaren, vad är meningen med det? Jag vill kunna exakt alla skyltar som finns, jag ska läsa hela boken och anteckna allt viktigt och sedan plugga in det, ska gå på alla teorilektioner och så ska jag sedan göra testerna som kommer gå bra (intalar mig själv). Fyfan gråter nästan bara av tanken men jag ska klara det! Har jag bestämt mig för något så klarar jag alltid det och denna gången har jag bestämt mig.
Någon som känner igen sig i sina problem?
Någon som vill dela med sig av tips inför körkortet? Hur gjorde ni? Tell me!Kommentarer

När det gäller teoriprovet så tycker jag att du ska försöka att inte stressa så mkt. Jag klarade teoriprovet på första försöket,trots att jag bara pluggat lite och gjort ett fåtal tester. Det handlar faktiskt VÄLDIGT mkt om sunt förnuft,bara läs frågorna noga och tänk logiskt. Jag skulle säga att det handlar om typ 70 procent förnuft och 30 procent kunskap. Det hjälper inte att plugga ihjäl sig om man inte kan sätta sig in i det och använda sitt förnuft. Jag förstår din prestationsångest,men ärligt talat vad gör det om du måste göra om teorin? Ingenting. Det är inte gymnasiet eller universitetet,det är inget att skämmas över om man inte klarar teorin första gången för det betyder INTE att man är korkad.

När det gäller själva uppkörningen så är det helt enkelt bara att göra det. Man kan inte plugga till det,förutom att övningsköra då,men det har du ju gjort. Så mitt tips där är: Kör bara!:-)

Jag klarade både teorin och uppkörningen galant,och jag är bara en vanlig tjejig tjej som inte är nåt geni.
Du klarar det! Bara gör det!
Lycka till:-)

Svar: Tack så mycket för din kommentar och för pepp! Grym du är som klarade allt på första försöket! Jag ska verkligen försöka göra mitt bästa :)
Carro

Testerna är jättebra att göra eftersom du lär dig, du får ju reda på vilka du svarat fel på och så :) Men boken är förstås också viktig att läsa. För det mesta är det bar "common sense", tänk logiskt är mitt tips! Jag gick på 2 körlektioner per vecka, körde även lite hemma och fick körkortet på 3 månader. Du fixar det :D

Svar: grym du är!! tack för pepp, ska verkligen försöka :D
Carro


Kom ihåg


Trackback