Let's be effective

Okej, let´s talk about planering och ordning. Jag är en lite konstig människa nej men när det gäller planering och ordning är jag två hela olika människor hemma och på skolan/jobbet.
 
Jag vill vara en sådan människa som utnyttjar dygnets timmar till fullo men tyvärr är jag inte det. En i min klass på gymnasiet fick liksom dagen att gå ihop så himla bra. Hon hann med skolan, bra betyg i skolan och mycket plugg, träffa kompisar och killen, träna OCH gå och lägga sig vid 22-23. Hur gör man det här undrar jag? Jag hade för tusan inte ens hunnit med hälften av ovanstående.
 
Jag är en person som älskar ordning och reda och listor jag kan checka av, dock är jag katastrofal på detta hemma. Hemma har jag värsta oordningen på mitt rum och i alla rum om jag ska vara ärlig.. Stökigt är det, jag kan aldrig hitta något och virrar runt som en liten höna. Jag tänker alltid att jag ska hinna med så mycket varje dag, att jag ska skriva en lista och checka av en efter en sak men det blir liksom aldrig av. Det slutar med att jag sitter på soffan hela dagen och har ångest över att jag inte fått något gjort haha..
När jag gick på gymnasiet och nu på jobbet är jag dock världens mest ordningsamma människa. Jag är effektiv, jag hittar lösningar på det mesta, jag är snabb. Jag är ganska duktig på att hålla ordning. Jag ordnar alla mina papper i mappar efter ämne osv osv. Jag kan hitta det mesta och jag kan göra listor och få allting avklarat men INTE hemma.
 
Så, nu är min fråga till er. Hur blir man en effektiv människa som får så mycket som möjligt gjort under timmarna hemma? Jag vill bli en sådan och jag vet att jag måste inför terminens examensarbete. Annars kommer det aldrig att funka.Kommentarer

Jag måste också verkligen planera!


Kom ihåg


Trackback