Kära diabetes

Jag har fått reda på att jag ska få pump den 26 april! Det är nästan 1 månad dit och jag längtar smått ihjäl mig. Jag fick diabetes år 2004, jag gick i 5an då om jag inte minns fel och det var jättejobbigt men jag lärde mig ganska så snabbt att leva med min sjukdom och det som har hjälpt mig är att jag har förstått allvaret redan från början. Det man kanske inte tänker på så ofta är att diabetes är en livshotande sjukdom, man kan dö. Får man ketoner och inte söker upp vård kan man dö. Struntar man i att ta sina sprutor kan man dö. Tar man inte sitt blodsocker kan man dö. Det är skrämmande.
 
Mina första år som diabetiker var ganska så enkla ändå, kände inte av några större svårigheter. Det är på senaste år och framför allt senaste halvåret min diabetes har börjat ställa till för mig. Nu i samband med min kroniska migrän är det hemskt. Har jag lågt blodsocker får jag hemsk migrän, har jag högt blodsocker mår jag skit. Äter jag inte tillräckligt mycket mår jag dåligt. Tar jag för mycket insulin mår jag dåligt, tar jag för lite insulin mår jag dåligt.
 
I en frisk persons kropp är blodsockernivån jämn dygnet runt, så fort du äter något kommer insulin och trycker ner blodsockret. I en diabetikers kropp fungerar det inte likadant. Vad mina kurvor svänger, kan gå från 2 till 22 - de dagarna vill jag bara somna och vakna upp om 1 år. Blodsockret håller sig aldrig jämt hela dygnet, säg att det kanske händer 2% av diabetikerna som finns. Det är omöjligt, det hoppar upp och ner som det själv vill.
 
Jag har innan inte tyckt det är så viktigt med att ta mitt blodsocker flera gånger per dag och försöka hålla det så bra som möjligt, min läkare klagade alltid på att jag ska ta blodsockret flera gånger. Men nu! Jag vill ha det perfekt men det går fan inte. Min libre underlättar i den mån att jag kan ta blodsockret 50 gånger per dag om jag vill. Det är därför jag längtar så mycket till pumpen! Då kommer jag få insulin dygnet runt i kroppen och jag ska ha som mål att ha värden upp till 85% inom mitt målvärdesområde (just nu ligger jag på 47%). Jag vill bara ha min pump nu!! Orkar knappt med sprutorna mer.
Såhär har dagen sett ut idag, ändå en av mina bättre dagar. 
I torsdags såg kurvan ut såhär, rent åt helvete. Kommentarer

Kom ihåg


Trackback