slide show

Fabian och brandsläckaren

Den 4e dagen på praktiken har gått och jag är nog tröttare än någonsin. Satan vad jobbigt det är att vara lärare! Hör jag någon som säger "det är så chill att vara lärare, en massa lov" då går jag helt seriöst fram och slår personen. Det är allt annat än chill! Det är ständig stress, det är högljutt, det är kontakten med föräldrar, det är möten, konferenser och konflikter som ska lösas. Betyg ska sättas, utvecklingssamtal ska ske. Prov, uppsatser och en mängd uppgifter ska rättas vilket tar timmar. Prov ska konstrueras och alla lektioner ska planeras. Det är inget jobb man lämnar så fort man slutat för dagen, nej det är ett jobb man ständigt har med sin hemma varje dag. Det är bland det jobbigaste. Och lönen är seriöst skit för lärare, hur ska jag klara mig på en lärarlön i framtiden? 
 
Idag jobbade vi med studieteknik. Och sedan började vi med renässansen och avslutade med författararbete. Har haft svenska hela dagen. 
 
Har förberett saker hela kvällen här hemma. Idag fick jag 20 böcker att rätta, har rättat 6 och ojoj vad jobbigt det var. 
 
Imorgon ska jag hålla i min allra första nervös, är så nervös så jag tror jag svimmar. Men måste intala mig själv att det kommer gå bra. Snälla, önska mig lycka till!
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback