Rättvist ska vara rättvist

Antar att de flesta av er har hört om den nyaste "Justin Bieber skandalen"? Att han riskerar fängelse osv för att han körde rattfull, hade rökt på mm. 

Jättemånga har skrivit "free JB" osv osv. Jag gillar hans musik och har absolut ingenting emot honom. MEN varför ska han få lindrigare straff eller inget straff alls bara för att han är Justin? Det är väl bara sjukt orättvist? Rätt ska vara rätt och alla ska få samma straff, oberoende på om man är en Svensson från en liten by eller världsartisten Bieber. I don't get it. Även han får stå för sina egna handling, det är trots allt han som gör de besluten och då får man även ta konsekvenserna. 

Nu kommer han ju säkerligen dock inte få fängelse (tur det). Men en lag är en lag. Samma sak när kungen körde alldeles för fort, en vanlig människa skulle blivit av med körkortet men kungen? Nej han fick bara köra vidare. Vem är kungen liksom? Nobody. 

Aaee rättssystemet är helt messed up. Kommentarer
» anna

i Usa har dom ju att man kan betala borgen så förstår inte varför du jämför med kungen då?? det är inte samma syste men jag förstår hur du tänker och btw så var inte justin full när han togs av polisen och det visade sig negativt på drogproverna så han hade inte tagit droger heller den natten men han erkände att han hade tagit droger innan. Dom 3 poliserna som tog justin hade hittat på saker som inte stämmer.

Svar: Jag syftade inte på något som har med USAs system att göra med. Menade att kungen är en "viktig" och "känd" person i Sverige och därför får han inte samma straff som en vanlig Svensson hade fått vilket är sjukt orättvist. Och samma sak med Justin, okej att han kanske inte gjorde det denna gången. Men han har gjort det förut och han kommer göra det igen. Du skrev själv att han erkänt att han tagit droger innan. Och han ställde faktiskt till med problem i trafiken, med eller utan droger. Justin kommer ändå inte få samma straff som en vanlig medborgare i Amerika skulle få, bara för att han är Justin Bieber. Och det är det jag tycker är orättvist. Justin får stå för sina handlingar, han är inte 5 år gammal. Och kör han tex rattfull så ska han väl få samma straff/böter som en helt vanlig, inte känd person skulle få? Det handlar endast om orättvisa. Det är bara att inse, Justin har blivit en Badboy. Pengarna och kändisskapet har verkligen förändrat honom sjukt mycket, och det är inte till det bättre. Väldigt synd, verkligen. Kom ner på jorden Justin, dina handlingar bör också få konsekvenser.
LittleMissSunshiiiine


Kom ihåg


Trackback