slide show

Så mycket hat

Läser igenom lite olika folks ask och blir så ledsen när jag ser hur mycket hat det faktiskt finns på nätet. Mår folk bättre av att kränka andra? Av att skiva en ful kommentar? Höjer det deras självkänsla? På något konstigt sätt blir många modigare bakom skärmen och då framför allt på ask eftersom att man är helt anonym där. Men bara för att man är anonym betyder det väl inte att det är okej att skriva vad som helst? "hora!" "Du är så jävla tjock och ful" "hatar dig" är bara några "frågor" jag såg på dessa personers ask och det är sorgligt. Ni som skriver dumma "frågor" till andra, bara lägg ner för det är ni som är pinsamma, ingen annan.  

Sitt inte bakom skärmen och lek tuffa för det sårar folk mer än vad ni tror. 

Som idag när jag kollade på tonårsbossen, så handlade det om en 18 årig kille. Bläddrade igenom Twitter och blev förskräckt av alla kommentarer "haha så jävla tjock, kanske dags att banta lite?", "han har rosa tröja, gaaaay" "läppförstoring? Som om du inte redan är ful nog" "så jävla pinsam" osv osv. Varför?? Låt folk vara som de vill, vill killen ha på sig rosa tröja? Låt honom! Varför trycka ner andra? Mobbning är bland det äckligaste jag vet, kanske på tiden att föräldrarna får reda på vad deras ungar håller på med i tex skolan och på nätet. 

Det är inte okej med mobbning. Kom ihåg det. Om alla slutar hata kanske samhället kan bli lite, i alla fall lite bättre. 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback