slide show

Såhär spenderar jag mina veckor i Polen

Biljetterna är bokade sen några dagar tillbaka och nu är det inte många dagar kvar tills vi åker till Polen! Det ska bli riktigt kul, som vanligt.
 
Några av er kanske undrar vad jag gör i Polen om dagarna? Det finns mycket att göra men mina dagar brukar ungefär se ut så att vi går upp, äter frukost, sen sätter sig mamma, morfar och hans fru vid bordet och dricker kaffe och äter kaka. (Vi bor alltså hos morfar). Det är just då som jag har sjukt tråkigt! Varför? För jag har inget internet! Kan inte kolla instagram, facebook, blogga, ingenting. Känner mig så rastlös då. Har ni tips på vad man kan hitta på? Morfar har liksom inget kul att göra heller. Det enda jag kommer på är att läsa? En tidning eller en bok. Och när jag är rastlös blir jag lätt gnällig och tjatar på mamma "mamma, när ska vi uuuuut?", då blir mamma lite irriterad, hmm jaa. Men jag förstår, morfar är 83 år gammal, mamma ser bara sin pappa 1 gång om året så det är klart att hon vill ha lite kvalitetstid med honom då. Men det är lätt att glömma bort när man väl sitter där och verkligen har dödstråkigt.
 
I alla fall, efter att de umgåtts lite (jo jag pratar såklart också med kära morfar) DÅ brukar vi åka till något av alla shoppingcenter som finns. Och där kan vi lätt spendera 8-10 timmar. Vi äter, fikar, går runt, shoppar, går på bio nångång, fikar ännu mer och shoppar shoppar shoppar. Älskar det! Sen kommer vi hem på kvällen och de går och lägger sig tidigt. Så i år känner jag att vi måste vara lite mer hemma, för det blir bara den stunden på morgonen.
 
Men ge mig tips på vad man kan göra om man inte har tillgång till internet, please!
 
Sen går vi till älskade mormor på kyrkogården någon gång. Ja, det är väl det vi gör i Polen. I år har vi blivit bjudna på mammas brors födelsedagsmiddag, han fyller 50. Han är rik så det blir nog inte någon dålig middag om jag gissar rätt. Deras kontakt har blivit mycket bättre vilket jag är glad över, familjen är det bästa som finns!
 
Ja, nu har ni fått en inblick i hur våra dagar ser ut i Polen. Sen ska vi 1 vecka till mammas bästa kompis som bor vid havet och hyr ut rum där. Jag älskar att vara där, riktigt härligt. Så gosar jag en massa med deras fina hund, hänger på stranden, fikar, äter på restaurang varje dag och åker till Koszalin för att shoppa.
 
Jag älskar Polen. Skulle dock inte vilja bo där men måste verkligen åka dit varje år, skulle kännas väldigt tomt annars. Någon som orkade läsa hela min roman här? Eloge till er! När jag väl börjar skriva kan jag hålla på hur länge som helst, jag älskar att skriva och uttrycka mig i ord.
 
 
 
 



Kommentarer

sv: Åh tack så mycket! jag tror det finns upp till 18 år men vet inte hur gammal du är :DD

» Johan

Jag har varit en gång i Polen. Jag och en kompis kryssade med Royal caribbien och Vision of the seas och då var en anhalt Polen och Gedansk. Jag har ingen koll alls på Polen geografiskt sätt, är det långt ifrån där ni är?

Utan internet vet jag inte riktigt vad jag skulle göra. Du har inte funderat på att köpa ett kontant mobilt bredband där?
annars är det väl musik och en bra bok som är det bästa tidsfördrivet :)


Kom ihåg






Trackback