slide show

Cruel world

Typical söndag: plugg, kolla spårlöst och en hel del söndagsångest. 

Har fortfarande asont i armen efter influensavaccinet, det är svullet och sånt skit. Förhoppningsvis blir det bättre till imorgon. 

Imorgon ska jag jobba lite. Problemet är bara att jag inte riktigt kommer ihåg vilken tid jag ska börja. Hur går det med minnet på sistone? Ehm ja lite sådär när jag inte skriver upp dag och tid :)) 

På tal om jobb så kollade jag på film med 9orna i torsdags på so:n. Schindler's list hette den och det var en av de hemskaste filmerna jag sett. Den handlar om koncentrationsläger osv. Om ghettot i Kroków som nazityskland inrättade. Ni har kanske hört talas om det, att 12 000 judar placerades i ghettot där det fanns plats för 3000. Och sedan bara sköt de person efter person. De skulle bort med alla. Gick bara fram till människorna och sköt dem rakt upp och ner. Det var så oerhört grymt och hjärtlöst så jag finner inga ord. Jag fick kolla bort flera gånger för jag klarade inte av att titta. Äckliga Hitler och tyskarna, kan inte förstå att det har hänt på riktigt. I filmen var det en liten flicka, den sötaste flickan jag någonsin sett, en liten oskyldig judisk flicka som blev skjuten bara några minuter senare. Nej oerhört hemskt, förstår inte ens att såna människor har funnits i vår värld, det är svårt att ta in. Oskyldiga judar som inte gjorde Hitler och hans efterföljare ett dugg men alla skulle de dö. Riktigt riktigt hemskt och det var en film som verkligen lämnade intryck som inte kommer gå bort i första taget. Trots att jag knappt kan kolla på såna här filmer tycker jag det är viktig att visa det i skolan, att det faktiskt var såhär hemskt för bara 70 år sedan. Gör ont i hjärtat. När man tänker efter lever vi i en värld som ibland är så hård och orättvis, att det fanns människor som Hitler som kunde leva med sig själv efter allt ont han gjorde. Det är för mig ofattbart.

Hemsk film. Kommentarer

Kom ihåg


Trackback