slide show

Boktips x 4

I Polen läste jag ut 4 böcker och tänkte nu ge er lite boktips.
 
Såld handlar om en liten flicka i Kina som blir såld på marknad av sin morbror. Hon hamnar hos en förmögen familj där hon känner sig som en slav sen börjar hon jobba på en fabrik och hennes hälsa försämras drastiskt. Inte alls svårläst men skildrar verkligen många barns tragiska vardag i Kina på ett riktigt bra sätt så denna bok rekommenderar jag absolut.

Hoppas är en bok av en av mina favoritförfattare. Handlar om Jonna som är trött på sin mamma och mormor som aldrig bryr sig och bestämmer sig för att åka till Stockholm, skaffa lägenhet och jobb där istället. Tyvärr är det inte så lätt som det verkar och det slutar med att hon blir hemlös. Otroligt spännande att följa Jonna! Dock är boken lite svår att läsa, jag vet inte riktigt varför, kanske pga att det är så många olika personer handlingen kretsar om. Men jag tycker ändå den är värd att läsa och jag hade svårt att lägga den ifrån mig.

Sommaren jag blev vacker är en lätt, vacker, fin, sorglig och romantisk bok. Handlar om en tjej som åker med sin familj till deras vänners sommarställe varje sommar. Jeremiah och Conrad har hon alltid varit småkär i men denna sommaren börjar även de lägga märke till henne och då uppstår drama. Har köpt både andra och tredje delen för jag tyckte denna var så himla fin.
 
Pappa och kriminellhandlar om olika pappor som har kriminella bakgrunder och som lever på sin kriminalitet. Boken är uppdelad i flera små historier där man följer olika personer. Otroligt intressant och samtidigt skrämmande. Att livet kan gå så fel så snabbt, det räcker med att man hamnar i fel umgänge. Rekommenderar denna bok. Inte speciellt svår att ta sig igenom även om den är ganska tjock.
 
Alltså tyckte jag alla de här böckerna var bra och värda att läsa!
 
Just nu läser jag 4 böcker, tror aldrig det hänt innan. Blod, för evigt dömd, Pappa och kriminell (har 2 kapitel kvar) och på ön. Blod och för evigt dömd är ganska så sega men nu vill jag ändå få reda på hur de slutar. På ön är helt Amazing!
 
Hoppas ni fick lite tips :)



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback