slide show

Universitetet är inte så kul..

Tråkigaste dagen i skolan ever!! Fy vad drygt det är med 3-timmars lektioner. Och en av våra lärare (vi har 2 stycken) är seriöst den drygaste läraren någonsin, det enda hon gör är pratar och pratar och pratar ännu mer. Och hon har en sån jobbig röst, har riktigt svårt för henne.. Och det var med henne vi hade lektion idag, dör så tråkigt.
 
Paul som är vår andra lärare är däremot riktigt bra men har bara haft honom en gång och längtar nästan till morgondagens lektion. Det är det att han varierar! Han står inte bara och snackar i 3 timmar utan vi får arbeta med. Det är en av de sakerna jag ska ha i bakhuvudet när jag blir lärare, variation! Ibland funderar jag på om jag verkligen valt rätt, vill jag verkligen bli svensklärare? Jag börjar tveka men tror att jag kommer älska själva yrket när jag väl kommer ut i arbetslivet, fast innan dess måste jag klara mig igenom en 4,5 års lång utbildningen.
 
Skolan skulle varit roligare om vi hade haft en bra klass. Ursäkta språket men min klass är så jävla tråkig!! Människorna är så grymt tråkiga så det går inte beskriva. Vi är 50 st och 3/4 av dem är besserwisser, har så svårt för såna människor. De tror de är bäst på allting! Och fjäskar för läraren, börjar prata om såna termer jag aldrig hört i hela mitt liv, termer som inte ens har med saken att göra, bara för att läraren ska lägga märke till dem. Läraren betygsätter inte vad man gör i klassrummet på universitetet om de inte fattat det ännu.. Den sista fjärdedelen är människor som jag inte hört säga ett enda ord, varken på lektionen eller rasten, tråkiga människor alltså. Har verkligen inte klickat med någon förutom Anna-Maria, och Emma som även gick  i min nollningsgrupp. Finns väl några okej-människor med men ingen snackar med varandra typ, det som är så himla tråkigt. Tacka Gud för att jag har Anna-Maria, annars skulle jag nog seriöst överväga att hoppa av. Man märker att jag och AM är de yngsta, de enda 93orna. Jag trodde jag var hyffsat smart och tog plugget på allvar men ni ska se alla de andra, omg.. Så sitter jag, som gick ut med 21 MVG från gymnasiet och AM som också är väldigt duktig som två stora frågetecken och fattar absolut ingenting. Och stör mig på att läraren tex säger, ja alla ni här inne har väl läst blabla av Karin Boye? Nej men tänk att jag inte har det va?! Hon kan ju inte anta att alla har läst allting, har inte läst ett skit av det hon snackar om.
 
Jag hoppas verkligen att universitetet kommer bli bättre. Som sagt, har Anna-Maria som gör mina dagar. Träffade även på Kasper, Pascal och Ida från nollningsgruppen idag, de lyser upp ens dagar alltså. Om grupp 11 skulle gått i samma klass, det skulle vara en toppenbra klass, åh vad jag gillar alla i den gruppen. Men tyvärr är det inte så. Det är i såna här lägen jag saknar gymnasiet som bara den, människorna, gemenskapen, tryggheten, skratten, rasterna. Allt.
 

Ni har ju inte sett hur Anna-Maria ser ut kom jag på. Det är hon till vänster på bilden.
You light up my days in my boring class! Thank you.



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback