slide show

School

Har nu läst nästan halva Candide, drygt 100 sidor. Woho! Nu är jag värd en paus. På universitetet är det inte massa förhör och sånt, det är väl den största skillnaden mot högstadiet och gymnasiet. Man läser en massa böcker, en annan skillnad och då menar jag verkligen en massa! På delkurs 3 ska vi läsa 38 böcker på 5 veckor, inte okej.. Så det är sjukt mycket läsning och that´s it typ. Sen efter varje delkurs har man ett prov, antingen salstenta eller diskussion, hemtenta, seminarium osv. Jag gillar läsa böcker, men böcker jag väljer själv. Tycker det är ritkigt jobbigt att sitta och behöva ta mig igenom en bok på 300 sidor som antingen suger eller är fullproppad med fakta. Denna gången ska vi ha en hemtenta så läser en bok och antecknar en del, får se hur det sättet kommer att vara. Kanske inte kommer behöva anteckna sen, får se efter tentan. Förhoppningsvis kommer man in i universitetestänkandet snart.
 
Visst är det skönt att bara koncentrera sig på ett ämne, svenska för min del. Men det kan också bli drygt i längden. Som jag saknar engelska i skolan tex! Älskade engelska och vill absolut inte tappa språket nu när man inte använder det längre. Ska därför börja läsa lite engelska texter för min egen skull, någon bok som inte är så tjock osv. Tur är ju att jag lyssnar på musik på engelska varje dag. Och när man ser TV är det ju mycket engelska med. Ska aldrig tappa detta fantastiska språk! Saknar även samhälle, religion, spanska (ja faktiskt haha..!) och lite psykologi. Saknar att ha lite blandade uppgifter, som instuderingsfrågor, något tal, uppsats osv. Det var lite mer variation på gymnasiet.
 
En på sittningen fattade inte hur jag orkar plugga direkt när jag är 93a och nyss tagit studeten. Hon bara "du har gått i skolan i 13 år, nu ska du plugga till lärare i 4,5 år och sedan ska du tillbaka till skolan och jobba där i typ hela dit liv?! Du måste älska skolan?!" Hahah, antar att jag trivs i skolan. Hatar plugga, tycker det är så fruktansvärt tråkigt och jobbigt men trivs i skolan.
 

Bild från London.
 
Skulle vilja ha ett extrajobb med så att man kan tjäna lite pengar..



Kommentarer

fin din nya header blev :)


Kom ihåg






Trackback