Vaccinet mot livmoderhalscancer

Någon som tagit vaccinert mot livmoderhalscancer? Gardacil tror jag det är va? Snälla, kommentera om den gjorde ont och om ni fick några biverkningar efter? Måste veta! Är rädd för att ta den i och med allt som händer folk efter svininfluensavaccinet, människor har ju fått narkolepsi och fått hela sitt liv förstört pga 1 spruta! Så frågan är, våghar man ta detta vaccin?
 
Är nålen lång/tjock? Gör sticket ont? Har man ont efteråt? Åh förvirrad tjej.Kommentarer

Tyvärr så vet jag inte..

Hörde du att Imagine sålt platina i Norge? :D

Hoppas allt är bra!

Jag är för "gammal" för att ta det men jag hade absolut gjort det om jag kunde för jag har fått opereras för förändringar i livmoderhalsen. En spruta är 10000000 gånger bättre än en operation!

» Ella

Ja... Den gjorde faktiskt ondare än vanligt :/ Och jag fick huvudvärk och blev förkyld av första dosen. Men de kommer gå bra! :)

» Jos

Det går över snabbt!

jag rekommenderar starkt att ta den. gjorde inte ondare än någon annan spruta, och själv har jag inte märkt av några bivärkningar alls. :)

Svar: låter toppen!:) tog den och än så länge mår jag med bra :) fast ont det gjorde när vätskan sprutades in!
LittleMissSunshiiiine

lider med dig :/ läskigt o ta den men det är ju jättebra att ta den så du kommer nog klara det här!
Jag har inte tagit den och skulle nog inte våga heller!

Ja filmen var jättebra :D

Det känns ju såklart när man tar det, sticker till liksom. Men jag fick inga biverkningar alls. Typ det enda vaccinet som jag aldrig fått biverkningar av. Och jag har vaccinerat mig mot mycket bla tuberkulos, gulsot, hepatit a och b, svininfluensa, fästing..Men livmoderhalscancer vaccinet tar man ju tre gånger om jag minns rätt. Men oroa dig inte över det där, det där vaccinet har funnits i många år och dom har nu gått ut och sagt att skolor får börja ge vaccinet till flickor.

Svar: vad bra!:) tog den och än så länge mår jag bra (: tack för din kommentar!
LittleMissSunshiiiine

jag har tagit den, och det gick hur bra som helst :)

Jag tog min första för några veckor sen och den gjorde inte mer ont än någon annan spruta ;) min mamma jobbar med vaccin och Gardacil ger inte några bieffekter som narkolepsi, då hade hon aldrig låtit mig ta den haha. Så det behöver du inte oroa dig över! Dock säger mina kompisar att andra sprutan gör mer ont än första, men det gör ju bara ont i några sekunder så det är ingen fara. ;)


Kom ihåg


Trackback