Hur hade ni gjort?

Har tänkt på en sak. När ni tex är i en affär, restaurang eller liknande och kassörskan/servitrisen etc räknar fel och säger att du tex ska betala 200 kr när det egentligen kostade 250 eller 300, vad gör ni då? Säger ni till att det är för lite eller betalar ni den felaktiga summan och går därifrån?

Vet att åsikterna är väldigt splittrade angående detta. Jag har blivit uppfostrad att alltid vara ärlig så när kassörskan räknar fel säger jag alltid till. Ni vet väl att om det inte stämmer rätt i kassan får personalen betala från sin egna ficka? Inte speciellt snällt ju.. Känner en som köpte några klädesplagg på en marknad och skulle betala 480 kr men killen räknade fel så det hamnade på 300 kr. Och personen sa inget. Själv skulle jag ha så dåligt samvete! Nej ärlighet varar längst.

Samma sak om man tex hittar en plånbok (har ju själv tappat min 1 gång), behåll den inte! Lämna tillbaka den, för jag vet att man saknar sina saker som bara den. Tummen upp för ärliga personer när det gäller sånt här, tummen ner för oärliga.

Var med mamma på hemmakväll för ett tag sedan, vi köpte 2 dricker, 1 för 20 vilket då skulle bli 40 men kassörskan sa 20 kr. Mamma reagerade direkt och tjejen i kassan blev så glad att hon sa till. Då tänkte jag; varför sa du till mamma, det är bara 20 kr. Men när jag sedan tänkte efter; det är klart man ska säga till! Inte schysst annars, jaja det var bara mina tankar.
Kommentarer
» julia

jag säger till om dom har gjort fel
och lämmnar alltid tillbaka något jag hittat en gång så hittade jag någons kreditkort då åkte jag till polisstationen med det

Svar: låter bra:)
LittleMissSunshiiiine


Kom ihåg


Trackback